фото техника

Можеби някои от вас се интересуват каква фото техника използваме, за да правим снимките и клиповете, които публикуваме и са част от проекта. В този пост ще ви покажем целия арсенал на екипа, който ползваме на различните локации, които заснемаме:

  • Nikon D3200
  • Polaroid Snap
  • Sony RX100 IV
  • DJI Phantom 4

Фотография

Nikon D3200

Това е Nikon D3200, който Теди използва за направата на всички снимки, които виждате от локациите. В комбинация със зуум обективът Nikon 18-55mm е достатъчен за пресъздаването на атмосферата на местата, които посещаваме. За нощни снимки се използва в комбинация със статив. Но по-интересната част от техниката предстои…

Polaroid Snap

Това е Polaroid Snap, един по-различен фотоапарата, а именно фотоапарат за моментни снимки. Името не е случайно, защото носи името на класическите Polaroid фотоапарати от миналото, като тук нещата са доста по-модерни, разбира се. Фотоапаратът има доста ограничен брой настройки, но е идеален за създаването на спомени в хартичен формат. След всяко натискане на спусъка, в рамките на до 30 секунди получавате кадъра, който сте заснели в хартиен формат.

Видео

Sony RX100 IV

Това е Sony RX100 IV и е основната камера за заснемане на клиповете от земя. Страхотен безогледален компактен фотоапарат от Sony с поддръжка на 4K снимане и 960 кадъра в секунда. В комбинация с 3-кратно оптично увеличение, този апарат дава сериозна свобода при заснемането на обекти, без значение дали това са природни забележителности на открито или интериори на музеи.

DJI Phantom 4

Това е DJI Phantom 4, който дава можеби най-интересните кадри от всички инструменти, изредени до тук, тъй като получавате уникална гледна точка. Дронът може да записва също в 4K, а свободата на заснемане е ограничена само от въображението на оператора. Дали ще го вдигнете, за да погледнете нещо от 50 или 500 метра височина е въпрос единствено на предпочитание. Най-често го използваме за началните и крайните кадри на клиповете.

Това е цялата техника, която използваме от началото на проекта през Ноември 2017 и за момента напълно удовлетворява нуждите ни.

Прочетете също за...

Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.